ZIUA ȘCOLII

LA MULȚI ANI!

Sfinții Trei Mari Dascăli ai lumii și Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.

După tradiție, în fiecare an, pe 30 ianuarie, ne adunăm să sărbătorim ocrotitorii școlii, alături de elevii noștri, de părinții lor, de comunitate, să depănăm amintiri, să revedem oameni dragi. La ceas de sărbătoare, oriunde am fi, suntem aproape unii de alții, suntem cu sufletul la școala noastră dragă!

Sărbătorim altfel!

„Aș dori să încep prin a le mulțumi tuturor profesorilor de la Școala Gimnazială „Ștefan Octavian Iosif” – Tecuci pentru munca pe care o depun și care are un mare impact nu doar asupra generației de elevi de azi, ci și asupra adulților de mâine pe care se va sprijini o părticică din… România. Pentru că asta fac profesorii: devin parte a viitorului, prin moștenirea valoroasă pe care o lasă țării: adulții de mâine. Profesorii au de a face atât cu prezentul, cât și cu viitorul. Rodul strădaniei lor întrece granițele timpului.

Școala noastră poartă hramul Sfinților Trei Ierarhi… Vasile, Grigorie și Ioan Gură de Aur, care au întrecut și Ei granițele trecutului, prin curajul lor de a propovădui învățătura Lui Hristos și de a păzi casa dreptcredincioșilor… Aceștia veghează și asupra dragii noastre școli; și asupra elevilor care s-au perindat prin clase, care s-au perindat prin istorie… și asupra noastră, chiar dacă am fost nevoiți să ne despărțim, frângând spiritul școlii în câteva sute de conturi și spărgând ferestrele în câteva sute de ecrane… Dar școala… școala nu-i clădirea. Școala sunt… oamenii.

Fie ca Dumnezeu și Sfinții Trei Ierarhi să fie cu noi, să ne călăuzească pe toți atât prin învățături pământești, cât și cerești, nu doar de sărbătoarea hramului, ci în fiecare zi!.

Angelina Terchi, clasa a VII-a

Comentariile sunt închise.